Barbara ter Huurne

Veranderkunde –  Strategie – Innovatie

“The best way to cope with change is to help create it.”

Consultancy

Jouw partner in de ontwikkelen naar een efficiënter en effectiever organisatiemodel.

Expert

Internationaal spreker,  auteur en coach in mindset, leiderschap en veranderkunde.

Ondersteunen in jouw verandersucces.

Ontdek jouw unieke organisatie kernwaarden.

Elke organisatie is op haar eigen manier uniek. Een eigen verleden, specifieke brancheontwikkeling and opgebouwd concurrentievoordeel. Het herdefiniëren van de kernwaarden binnen jouw organisatie zal jou ondersteunen naar een bedrijfscultuur waar vertrouwen, creativiteit en motivatie aan de orde van de dag zijn.

Verlang je er naar kernkwaliteiten te vertalen in unieke kracht?

Verlang je er naar organisatieverandering in de gehele organisatie succesvol te laten landen?

Gedreven om maximaal ondersteunen leiderschap te ontwikkelen?

Wil je synergie creëren in intellectuele capaciteit?

Gemotiveerd te investeren in technologische innovatie maar wil je weten wat het nu daadwerkelijk voor jou kan betekenen?

Resultaten

300300Een hoge resultaatgerichte organisatie creëert een optimum door emotionele intelligentie aan te spreken.

Synergie

Alleen kunnen we zoveel doen, samen nog meer. Het belang van multidisciplinaire teams.

Leiderschap

Leiderschap is van grote invloed op de bedrijfscultuur en -resultaten. Wat zijn de perfecte leiderschapsvaardigheden in jouw organisatie?

Verandering drijven

Wat zijn de kerncompetenties continue verbetering voor maximale wendbaarheid?

Waarom is verandering managen zo belangrijk?

Een cyclus van verandering kunnen we definiëren als een proces van continue verbetering. Hoe implementeer je ee dergelijk raamwerk in je organisatie en waarom zou de eerste fase moeten worden gestuurd door een onafhankelijke verandermanager?

Vooroordeel

Wanneer de impact van een bedrijfstransformatie of veranderingstraject angst raakt kan dit negatieve invloed hebben op het interne, politieke krachtenveld. 

Weerstand

Bij verandering hoort bijna altijd weerstand. Een natuurlijke, menselijke reactie op het mogelijk verlies van veiligheid of dit nu rationeel te verklaren is of niet. Een onafhankelijke adviseur kan u helpen uw medewerkers te coachen en te begeleiden naar een growth mindset: van verandering een geaccepteerde, constante variabele maken.

Organisatiebehoeften

Een persoon die zich richt op het strategisch inzetten van communicatie tijdens een verandertraject zorgt er voor dat aan de organisatiebehoeften wordt voldaan. Niet enkel de zakelijke behoeften van de markt maar ook de behoeften van de interne organisatie.

Innovatie

Een nieuwe kijk door iemand die verschillende bedrijven, branches en structuren heeft gezien kan innovatie katalyseren. Inzichten in trends, best practices vanuit een bredere referentie.

Lijm

Een belangrijk aspect van verandering en transformatie is de snelheid en kwaliteit van communicatie. Het combineren van de juiste competenties binnen deze communicatie, coaching (leiderschap) en bemiddelen waar nodig zijn kritische succesfacturen. De verandermanager is de ontwikkelaar en begeleider van bewegingen in een veranderende organisatie totdat de lijnfuncties het ontwerp implementeren. 

Uitdaging.

Wanneer verandering de enige constante is – minder voorspelbaar dan ooit – komen zelfs de sterkste bedrijven nieuwe uitdagingen tegen.
Het is de zakelijke ambitie om in dit tijdperk bedrijfsstructuren maximaal wendbaar te maken.  Snel anticiperen en innoveren met gelukkige, gezonde en gemotiveerde medewerkers.

Meer om jou te inspireren voor verandering. 

Blogs

Lees verschillende blogs die jouw zakelijke creativiteit prikkelen.

Presentaties en workshops

Bent u op zoek naar een inspireerde lezing of workshop  op het gebied van mindset, leiderschap en / of change management?

MVO

Synergie: samen kunnen we meer. Neem contact met me op als je geïnteresseerd bent in een samenwerking op het gebied van MVO.

Elk verandertraject kan een succes zijn. Meng de juiste ingrediënten en bouw aan het proces.

Wanneer u de kracht van een hoge kwalitatieve analyse combineert met evenveel aandacht voor het menselijk gedrag, kan elke transformatie een succes worden.

Vaker is er een gebrek aan bewustzijn van de factor ‘mens’ en wat hem of haar motiveert.
Wanneer je een growth mindset stimuleert, empowerment uitstraalt met missie en vertrouwen, kun je het informele deel van je organisatiecultuur transformeren.

De belangrijkste factor voor verandersucces.

Heb je vragen?

  • Copyright © 2018 Barbara ter Huurne, All rights reserved.
  • KvK  :696484
  • BTW :NL151565168B01
  • Privacy discaimer