Duurzaam veranderen met de M.I.N.D.S.E.T.-methode.

Een van de meest complexe processen van ons menselijk bestaan: verandering.

Wat maakt nu verandering? Wat is de blauwdruk, waarom veranderen? En als we niet veranderen, waarom lopen we dan vast?

Een puzzel die de grootste denkers van onze tijd nog niet hebben kunnen oplossen.

Barbara is haar hele leven al gefascineerd over de beweegredenen van de mens. Wat maakt gedrag en hoe is dit te beïnvloeden met het hoogste doel: een gelukkig en prettig leven leiden.

Als kind uit een gebroken gezin vroeg zij zich op jonge leeftijd al af wat haar leven voor nut had. Ze was omringd met depressie en verslavingen, met alle gevolgen van dien.

Zij vluchtte in haar werk. Op haar 23e is zij gestart als projectmanager bij een grote bank. Direct kreeg zij functionele leiding over een projectteam en is haar grote liefde en passie voor leiderschap in verandering aangewakkerd. 

“Verandering is eng en groots. Moedige mensen die verandering willen schakelen natuurlijk Barbara in. Met haar warme persoonlijkheid, ervaring en kennis helpt ze jou om weer de regie over je leven te krijgen. Als ik aan Barbara denk dan denk ik aan lekker verhelderend, to the point en integer. Geen poespas want dat past niet bij haar. Haar passie voor haar vak is aanstekelijk en ze zet je in de actie stand zonder te pushen, dat gaat gewoon vanzelf. Ik bewonder haar voor haar doorzettingsvermogen en ik ben ervan overtuigd dat het boek “Pimp je perceptie” ontzettend veel handvatten gaat geven om weer voor jezelf te kiezen.” Daniëlle van Zeelst

Eigenaar, Zogedigidaan

Ze behaalde succes na succes in verschillende branches bij grote bedrijven. Ze volgde niet alleen haar rationele brein, maar ook haar intuitie. Waar menig manager op zijn of haar ‘hoge stoel’ bleef zitten, trok Barbara de stoute schoenen aan en communiceerde met alle lagen van de organisatie(s). De kracht van leiderschap was toen al zichtbaar: menselijkheid tonen. Een ondergeschoven kindje, toch zo cruciaal in verandersucces. 

Barbara behaalde een excellente onderscheiding voor haar optimalisaties, het voelde voor haar als een tweede thuis verandering te begeleiden. 

In 2013 ging het mis. 

Een burn-out. Het zoveelste ‘slachtoffer’ was gevallen. Ze herpakte zich (te) snel en viel voor bijna een tweede…

Als partner en moeder van twee jonge kinderen besloot ze dat het genoeg was. Ze ging (gedreven door haar eigen onvermogen te helen) op zoek naar de oplossing. Waarom ervaren zoveel mensen uitputting? 1,5 Miljoen geregistreerde vermoeidheidsklachten onder werkend Nederland: een ware epidemie.

Na o.a. een coachingstraject bij Gabriëlle Bernstein gevolgd te hebben, had ze het antwoord gevonden. We zijn uit balans.

 

Zij kwam er achter dat het niet ging om werkdruk of andere externe factoren: maar om de balans tussen onze breinhelften en ons hart. Barbara leefde zoals zovelen in de Westerse maatschappij veel in ratio. Ruimte voor rust, creativiteit en volgen van intuitie was er niet. Haar intuitie gaf haar al eerder aan dat zij het rustig aan moest doen, maar dat deed zij niet. Ratio overwon.

Zij verdiepte zich nog verder in de wetenschappelijke wereld van ons brein en het mystieke verlangen van ons hart en raakte de wereld van perceptie. 

Voor haar kwam alles bij elkaar. Het verdriet uit haar jeugd, haar fijngevoelige begeleiding bij verandering: haar kennis van verandering en mindset. 

Een methode was geboren in de vorm van een boek: de M.I.N.D.S.E.T.-methode in Pimp je perceptie. 

Barbara neemt je mee in de wereld van perceptie.

– Hoe werkt jouw brein?
– Hoe ziet jouw meetbare mindset er uit?
– Wat geeft jou voldoening?
– Wat veroorzaakt stress?
– Wat zijn de triggers die jou belemmeren?
– Wat zijn jouw belemmerende overtuigingen?
– Wat is de sleutel van transformatie?
– Hoe kun je verandering vasthouden?
– Hoe kun jij je gelukkigste leven leven?

Benieuwd naar het boek?

Het boek komt uit op 18 april 2018. 

Voor diegene die het boek reserveren voor die datum geeft Barbara:
– Een vijf daagse online training: Mindset Masters Level 1,
– Een cadeau: een zilverkleurige boekenlegger in de vorm van een veer.